Električne instalacije

Objavite potrebnu uslugu

Unesite svoj zahtev i primite ponude lokalnih proverenih firmi.

Električne instalacije…

Električne instalacije: neispravne ili zastarele

Električna struja je opasna po život i moramo biti naročito oprezni kada radimo oko nje. Pored napona koji može biti 220-380V znatan uticaj ima i jačina struje koja se izražava u amperima. Neispravne ili zastarele električne instalacije mogu uzrokovati preopterećenje, koje kasnije može dovesti do požara ili znatnih oštećenja uređaja. Preopterećenje može da nastane ako postojeću mrežu jednog stana opterećujemo novim električnim aparatima za domaćinstvo i istovremeno ih koristimo, ali može da nastane i usled kvara nekih uređaja – kada recimo motor veš mašine zaglavi i „povuče“ više struje u nekom trenutku. Ispravne električne instalacije u ovakvim slučajevima mogu sprečiti veća oštećenja, tako što će u nekom trenutku izdržati veće opterećenje dok osigurač ili sklopka ne odrade svoj posao.

Električne instalacije: proverite ispravnost

Mnogo je razloga zašto električne instalacije treba povremeno proveriti, nakon različitih nepredvidivih slučajeva, zaključićemo da ovaj posao treba poveriti iskusnim majstorima. Na Bellcom.rs možete pronaći pravog električara za vaše potrebe. Opišite posao koji treba obaviti: Koliki je prostor kroz koji treba sprovesti električne instalacije, koliko prekidača treba ugraditi, koliko sijalica zameniti ili ugraditi itd. Dobićete ponude naših registrovanih i verifikovanih korisnika, na vama je prema njihovim portfolijima da odaberete pravog zanatliju/firmu za vaš posao.

Električne instalacije: sigurnost na prvom mestu

Kada se radi o električnim instalacijama, svaki posao je potrebno izvesti po svim pravilima i propisima. Tehnički uslovi navode sve propise po kojima treba pojedine stavke uraditi, kao i sve dodatne podatke koji nisu precizirani postojećim propisima. Tehnički uslovi obavezuju izvođača da izvodi instalaciju u skladu sa navedenim propisima. Tehnički opis je deo projekta kojim se jasno i sa obrazloženjem predstavlja investitoru i izvođaču radova kako su projektanti u svim pojedinostima zamislili da treba da se realizuje tehničko rešenje iz projekta. U tehničkom opisu treba jasno opisati sve one radove koji se iz planova ne mogu videti ili se mogu dvojako tumačiti. Dobar tehnički opis onemogućava sporove između izvođača i investitora. Plan električne instalacije može se potpuno razumeti samo uz tehnički opis.

Tehnički proračuni

Proračunom se obuhvataju izbor provodnika (na pad napona, na trajnu struju i struju kvara), izbor osigurača, proračun gromobranske zaštite i otpora uzemljenja, fotometrijski proračun, proračun kompenzacije reaktivne energije i slično. Ovaj deo projekta detaljno sadrži sve radove koje treba izvršiti i sve materijale i opremu (po pozicijama za sve komponente sadržaja instalacije) sa cenama materijala, radne snage i sl. Verujte samo proverenim izvođačima, kako ne bi došlo do toga da neproverene firme/zanatlije koriste vaše neznanje u ovakve tehničke proračune, pa samim tim podignu cenu izvođenja radova, odnosno ugrade i ono što vam nije potrebno, a izostave bitne delove.

Sačuvajte svoje električne uređaje

Ispravne električne instalacije su prvi uslov za dug vek vaših kućnih aparata. Neispravne instalacije mogu dovesti do stradanja različitih uređaja, kao što su: veš mašina, mašina za pranje sudova, bojler, frižider, zamrzivač, audio ili wifi oprema itd. Ukoliko imate kvarove na ovim ili sličnim uređajima, potrebno je pozvati majstora-električara kako bi utvrdio kvar i procenio vreme i cenu popravke. Ovo nekada može biti izuzetno nezgodna informacija, pogotovo ako majstor proceni da vam može naplatiti više nego što popravka zaista i košta. Iz tog razloga treba sakupiti više ponuda, uporediti ih i odabrati najbolju. Bellcom platforma vam pruža pravo rešenje za to. Registrujte se, objavite posao koji treba obaviti, i sačekajte ponude proverenih firmi/zanatlija. Pročitajte njihove recenzije i odaberite pouzdanog izvođača za vaše neispravne električne instalacije i uređaje.

Potrebna vam je usluga, izvođenje radova?
Popunite naš jednostavni obrazac besplatno i firme/zanatlije registrovane na Bellcom-u automatski će dobiti zahtev za novom uslugom.
Besplatno se registrujte i objavite potrebnu uslugu

Kao firma/zanatlija stalno morate da tražite nove klijente i poslove. Sa Bellcom-om vam je ovo znatno olakšano. Registrujte se i ubrzo će vam stići novi zahtevi iz vašeg regiona ili iz cele Srbije
Besplatna registracija za firme/zanatlije

Ukoliko ste već registrovani na Bellcom.rs prijavite se klikom na dugme ispod
Login