Građevinski radovi

Objavite potrebnu uslugu

Unesite svoj zahtev i primite ponude lokalnih proverenih firmi.

Građevinski radovi…

Građevinski radovi: šta podrazumevaju?

Gradjevinski radovi predstavljaju opširnu oblast koja obuhvata sve radove u slučaju izgradnje ili renoviranja vašeg objekta, neki od građevinskih radova su: Renoviranje i adaptacija kompletnog objekta, zemljani građevinski radovi (iskopi, nivelacija terena), grubi građevinski radovi (zidanje, betoniranje, krovovi), instalaterski građevinski radovi, završni građevinski radovi (fasade, molerski, gipsarski radovi itd), čišćenje i uredjenje dvorišta. Za izgradnju objekta iz temelja gradjevinski radovi su jos opširniji, počev od pripreme terena, mašine za iskop zemlje, izrade temelja, nosećih i pregradnih zidova, krovne konstrukcije, odvoza šuta, pa do izođenja svih završnih i izolatorskih radova. Odsaberite pravu kategoriju posla koji je potrebno obaviti i kontaktirajte naše registrovane firme/zanatlije.

Građevinski radovi: kako pronaći prave majstore?

Kupili ste stari stan koji treba da adaptirate i već vas je zabolela glava? Niko zaista ne voli da se upušta u renoviranje stana jer su to dugotrajni, prljavi i često dosta skupi radovi za koje ne znate kada će se tačno završiti. Međutim, to ne mora da bude tako ako nađete prave majstore i, što je najvažnije, ako napravite plan po kojem ćete tačno znati kada nastupaju koji radovi, koliko oni traju i koliko oni koštaju. Prvi korak je demontaža. To podrazumeva skidanje starih pločica, sanitarija, podova (ukoliko ga menjate), električnih prekidača, ugradnog nameštaja, unutrašnjih vrata (ukoliko ih menjate). Pošto je sve staro uklonjeno iz stana, vreme je za postavljanje novih instalacija. To podrazumeva ugradnju plastičnih cevi za vodovod i kanalizaciju kao i postavku električnih instalacija. Građevinski radovi su dosta bučni pošto ima dosta štemovanja i bušenja pa vodite računa da to ne bude u vreme kada komšije spavaju. I naravno, registrujte se na Bellcom još danas i dobijte ponude za sve radove koji su vama potrebni.

Građevinski radovi: Beograd i okolina

Gradnja, odnosno građevinski radovi i zidanje objekata, zidanje kuća, pregrada i pregradnih zidova, zidanje sa svim vrstama materijala, zidanje ciglom, kamenom, armiranim betonom, svim vrstama materijala i na sve načine, danas je lakše nego ikada. Ako trebate graditi novo, rekonstruirati staro ili samo napraviti neke promene na postojećem objektu vrlo jednostavno i brzo to možete napraviti sami ako imate malo iskustva, vremena i volje ili možete celokupnu stvar prepustiti stručnjacima koji dugogodišnjim iskustvom prednjače u izvođenju radova u gradnji i građevinarstvu. Ukoliko tražite majstore/zanatlije, građevinare u Beogradu ili bilo gde u Srbiji mi vam možemo pomoći. U našoj bazi registrovanih firmi i privatnika imamo pregršt izbora za vas, a najbolji način je učešće na tenderu. Objavite svoj posao i sačekajte ponude.

Pravilno planiranje i organizacija poslova

Ponekad ljudima koji tek kreću u gradnju ili renovaciju taj postupak izgleda kao nemoguća misija. Pravilnim planiranjem i organizacijom poslova na gradilištu može se uštedeti puno vremena, živaca, a ponekad i novca. Ukratko ćemo podsetiti na najbitnije stavke prilikom gradnje i pokušati da ih rasporedimo redosledom kojim se izvode. Svako gradilište mora zadovoljavatu uslove uređenja gradilišta na kojem mora biti dostupna sva propisna dokumentacija. Gradilište treba biti ograđeno zbog sprečavanja nekontrolisanog pristupa. Uz javne površine zabranjeno je ograđivanje koje na bilo koji način ugrožava promet i prolaznike, a veća gradilišta uz ulice moraju biti zaštićena i određenim prometnim znakovima. Radovi na gradilištu razvrstani su u nekoliko različitih kategorija: Zemljani radovi, Izolaterski radovi, Elektroinstalaterski radovi, Vodovodne instalacije, Prozorske konstrukcije, Malterisanje, Keramičarski radovi, Parketarski – podopolagački radovi, Završni građevinski radovi.

Cene izvođenja građevinskih radova

Veoma je teško dati predračun radova bez prethodnih merenja, ali, opet, iskusni preduzimači će vam reći da cena renoviranja stana može da varira po metru kvadratnom s ugradnjom novih prozora ili bez. Sve cene treba uzeti s rezervom jer ukupni troškovi mogu značajno varirati u zavisnosti od kvaliteta odabranih materijala. Naravno, u te cene nisu uračunati troškovi ugradnog i komadnog nameštaja, rasvete, niti enterijerskih detalja poput zavesa i slično. Iako vam na prvi pogled deluje puno, treba imati na umu da kompletnom adaptacijom dobijate potpuno novi stan. Ukoliko uporedite cenu kvadrata u novogradnji i cenu kvadrata polovnog stana, na koju ćete dodati troškove renoviranja, uvidećete da je renoviranje isplativa investicija. Kako bi dobili najpovoljniju cenu potrebnih radova iskoristite mogućnost tendera na Bellcom platformi. Što više ponuda, više izbora za vas!

Postavljajte pitanja, informišite se

Kada posmatrate specifikacije potencijalnih izvođača, napravite listu pitanja na koje želite da vam odgovore. Oni koji vam odgovore na e-mail ili poziv treba da imaju prednost u odnosu na one druge, ali ipak razmotrite da li vam je na pitanja jasno odgovoreno. Ovo naročito važi za sve pojmove koji vam nisu jasni ili vam nije jasno šta oni pod tim podrazumevaju. Podjednako je važno da vam oni postavljaju pitanja dok iznosite svoje želje. Ukoliko ne razumeju o čemu govorite, na kraju će se sve završiti sa rešenjem koje je najjednostavnije za izvođenje. Dobri graditelji su oni koji umeju da reše problem koji je pred njima, a to znači i da ispune vaše želje i na način za koji niste znali da postoji. To se postiže postavljanjem pravih pitanja. Oni koji i sami insistiraju na pitanjima i razjašnjavanju svih sitnica obično su dobro organizovani i u samom poslu.

Potrebna vam je usluga, izvođenje radova?
Popunite naš jednostavni obrazac besplatno i firme/zanatlije registrovane na Bellcom-u automatski će dobiti zahtev za novom uslugom.
Besplatno se registrujte i objavite potrebnu uslugu

Kao firma/zanatlija stalno morate da tražite nove klijente i poslove. Sa Bellcom-om vam je ovo znatno olakšano. Registrujte se i ubrzo će vam stići novi zahtevi iz vašeg regiona ili iz cele Srbije
Besplatna registracija za firme/zanatlije

Ukoliko ste već registrovani na Bellcom.rs prijavite se klikom na dugme ispod
Login