Popravka staklokeramičke ploče

Da li popravku staklokeramičke ploče mora da obavlja profesionalac?

Popravku staklokeramičke ploče treba prepustiti stručnjaku. Preveliki je rizik od povrede i štete u vašem domu usled nestručnog rada sa trofaznom strujom. Zato preporučujemo da se obratite stučnjacima u servisu kućnih aparata. Takođe možete dogovoriti termin popravke staklokeramičke ploče putem interneta u vreme koje vam odgovara. Zakažite termin za servisnu intervenciju  i popravka vaše staklokeramičke ploče biće obavljena za tren oka i ponovo ćete na svojoj popravljenoj staklokeramičkoj ploči kuvati kao profesionalac.

Održavanje staklokeramičke ploče

Danas je postao trend da se za kuhinjski šporet kupuju ravne ploče a izbacuju se stari šporeti sa ringlama tj. električni šporeti sa ravnim pločama. Pri tome malo ko razmišlja kako se održavaju staklo keramičke ploče. Na primer, kad se desi da na ringlu klasičnog šporeta dospe šećer jedina šteta je što će malo da zadimi i neprijatan miris. Za razliku od toga na staklo keramičkoj ploči može da se zalepi i čak da ošteti površinski samu ploču. To je uglavnom jedini problem kod staklokeramičke ploče. Popravka staklokeramičke ploče neće ni biti potrebna ako je redovno održavate i vodite računa o pravilnom korišćenju.

Koje su prednosti profesionalne popravke staklokeramičke ploče?

Bez obzira na to da li je staklo napuklo, da li su tehničke komponente neispravne ili je funkcionalnost ograničena, profesionalac će pronaći uzrok. Profesionalac popravlja samo ono što je zaista pokvareno i takođe profesionalno, tako da možete biti sigurni da je staklokeramička ploča ne samo zakrpljena, već i potpuno popravljena i još dugo funkcionalna.

Koje pripreme je potrebno izvršiti pre popravke staklokeramičke ploče?

Prvo treba da proverite da li je to kombinovana ploča ili samostalna ploča. Kombinovana ploča za kuvanje spojena je sa šporetom, pa ju je teže zameniti i popraviti. Samostalna ploča za kuvanje, s druge strane, može se popraviti potpuno nezavisno od drugih uređaja.

Prednosti i mane staklokeramičke ploče

Kada je reč o grejnim površinama i na koji način ih treba održavati, razlika je ogromna. Neadekvatno održavanje šporeta sa staklokeramičkom pločom može da dovede do pucanja iste. Naročito treba obratiti pažnju na šećer i tečnosti koje ga u sebi sadrže u velikoj količini. Ukoliko se na ploči uključi ringla na kojoj je ostao šećer i potom se stavi posuda, posle nekog vremena, dolazi do kristalizacije i često trajnih posledica. Ako se na staklokeramičkim pločama koristi posuđe sa manjim prečnikom od grejnih tela, vremenom nastaju oštećenja.

Većina potrošača veruje da su staklokeramičke ploče lako lomljive. Srećom, ploče su prilično otporne na udarce. Ploča svakako neće pući od, recimo, umerenih udaraca džezvom. Da li će ploča pući ili ne zavisi od težine i oblika tela koje padne na ploču. Oštećenja uglavnom nastaju kada nešto udari u ploču, bez obzira da li je to tegla, šerpa ili nešto drugo. U svakom slučaju, jak udarac u jednu tačku ili kada je površina tog udarca mala, dolazi do oštećenja.

Pored nekih nedostataka u odnosu na stare ringle, staklokeramiče ploče imaju i jednu značajnu prednost. Korištenjem najmanje brze ringle na staklokeramičkoj ploči štedite i do 25 odsto energije, dok veće grejne površine donose uštedu od 10 odsto.

Potrebna vam je usluga, izvođenje radova?
Popunite naš jednostavni obrazac besplatno i firme/zanatlije registrovane na Bellcom-u automatski će dobiti zahtev za novom uslugom.
Besplatno se registrujte i objavite potrebnu uslugu

Kao firma/zanatlija stalno morate da tražite nove klijente i poslove. Sa Bellcom-om vam je ovo znatno olakšano. Registrujte se i ubrzo će vam stići novi zahtevi iz vašeg regiona ili iz cele Srbije
Besplatna registracija za firme/zanatlije

Ukoliko ste već registrovani na Bellcom.rs prijavite se klikom na dugme ispod
Login